Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Vårfunderingar

Idag så var det en solig, härlig vårdag. Det hade varit trevligt att vara ledig och sitta på ett utecafé, dricka kaffe och titta på flanörerna. Men så ser inte en måndag ut för Per. Per jobbar.

Per jobbar och tjänar klent, åtminstone när jag jämförde med några av grabbarna på helgens herrmiddag. Jag har kanske prioriterat trygghet före inkomst? Det finns nog skäl till det - ett tag var ju mitt liv mer kaos än ordning och de få kobbar av stabilitet som fanns på ett stormigt hav hjälpte mig att hålla huvudet över vattenytan. Det var dock en annan tid med andra förutsättningar.

Nu är det istället nya tider. Kanske blir det ett nytt jobb framöver? Sannolikt blir det en ny bostad till att börja med. Och idag besökte herr och fru Penning Länsförsäkringar Bank för att tala förutsättningar. Inom kort är det Danske Bank som ska upp till bevis. Att vi lämnar Handelsbanken är sannolikt.

Vi har bott i vårt hus i fjorton år. Där har våra barn växt upp. Många minnen, skratt och tårar. Men var tid har sina sanningar och det känns rätt att bryta upp. Förändring är som syresatt, friskt vatten - det ger nytt liv och ny energi. Kanske också nya idéer och planer?

Nej, någon hemmatomte vill jag inte bli, mitt sociala behov är för stort. Men att jobba hemifrån en eller två dagar i veckan hade varit perfekt. Det kan jag inte idag.

Nä, om jag skulle slå en flukt bland platsannonserna..?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Tänker du "vänta ut" bostadsbubblan innan du köper eller tror du inte på att det är en bubbla alls?

    SvaraRadera
  2. Jodå, visst är det en bubbla. Men att synka en flytt från ett boende till ett annat med bubbla eller ej är svårt.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg