Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Vinn stort varje gång

Här sitter jag med min lilla knippe skraplotter ifrån Miljonlotteriet. Familjen sover och jag smuttar på en kopp java. Lotterna heter Lyckohjulet, Guldchansen och Resan. Den lilla tidningen som medföljer berättar att jag kan vinna fem lyxkryssningar, en stuga i Sverige eller ett hus i Thailand. Jag kan få en miljon i resecheckar. Eller en kylväska. Vinstspannet är ganska brett. Jag läser och drömmer om storkovan.

Så nu är sanningens stund här. Det är dags att skrapa fram drömmen. Eller inte.

Jag loggar in på miljonlotteriets hemsida där jag ska registrera lotterna.

Ingen vinst på de två lotterna för en miljon kronor. Äsch, det spelar ingen roll, nu går jag över till femmiljonerslotterna.

80 kronor blev det på en lott. Alltid något. Sedan 40 kronor till.

Reselotterna då? USA? Sydamerika? Uddevalla? Jodå, 80 kronor till en bussbiljett blev det. Men inget mer.

Jag tröstar mig med att Miljonlotteriets avkastning går till vart femte barn i vårt land - de barn som växer upp med föräldrar som dricker för mycket eller använder narkotika. Jag vinner alltså varje gång då jag vet att mina pengar går till maskrosbarnen. Ett prima lotteri, Miljonlotteriet!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

  1. hej,nu vet ju inte jag vad du gav för lotterna,men vinst på 200kr känns väl ok??

    SvaraRadera
  2. Hade de inte fått mer pengar om du hade skänkt dem pengar utan mellanhänder?

    SvaraRadera
  3. Vad är förfarandet för detta eftersom jag aldrig spelar lotto på nätet jag nu bara om skraplotter.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg