Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Bra klimat

En skvätt pengar skvalpar i min likvid. Och börsen tycks vara på gott humör. I skrivande stund har jag funderingar på att lägga in en liten slant på Wihlborgs, Lagercrantz och Lundbergs. En av dem eller flera. Svalast är nog Lundbergs för stunden - Lundaluppens analys är mycket intressant läsning. Men jag tror att veckan som kommer blir en bra börsvecka. Och jag har en liten post XACT Bull i portföljen därav.

Jag har investerat en mindre summa i Berkshire Hathaway för att få med lite exponering mot landet i väster. Jag tror och hoppas också på en stigande dollar framöver och det är Sparrebellen som fått mig att ta detta steg.

En helg med ömsom sol, ömsom vatten har det varit. Visning av kåken har hunnits med och en hel del aktiviteter med barnen. Det känns som om våren lite glider ur händerna på en - det går så otroligt fort. Snart skolavslutningar, sedan semestertider. Oj, var är bromsen?

Ny arbetsvecka på ingång. Det blir en slitsam vecka, det vet jag. Dags att hitta kudden.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

 1. Berkshire? Är inte det Buffets företag? Jag hade funderingar att investera i dem också. Men sedan läste jag att Buffet inte delar ut en enda krona till aktieägarna så skippade jag det och handlade Peyto istället med månatlig utdelning.

  Så för att vara lite motpol mot alla Buffet-anhängare så tipsar jag om följande blogginlägg :)

  http://bridge.redeye.se/aktiebloggen/jag-maste-ha-pissat-da

  SvaraRadera
 2. Motpoler är alltid bra. :)

  SvaraRadera
 3. Hmm egentligen borde man kanske vara mer misstänksam mot investmentbolag som delar ut pengar? Det betyder ju i teorin att de inte kan hitta ett bättre sätt att placera pengarna. Detta är inte konstigt för ett industri eller handelsföretag som har en begränsad verksamhet inom sitt verksamhetsområde men för ett investmentbolag är det då inte egentligen ett svaghetstecken att dela ut pengar...bör tilläggas att alla bolag som jag har investerat i ger utdelning vissa av dessa är investmentbolag delvis för att jag inte har tänkt på detta tidigare. Det ska inte heller underskattas att utdelning är ett sätt för majoritetsägarna att sprida sina risker genom att investera i andra bolag och verksamheter utan att behöva sälja aktier och på så sätt dra till sig negativ uppmärksamhet....se tex HM som delar ut 5 mrd kronor varje år till sina huvudägare.

  SvaraRadera
 4. Mycket upplysande, Anonym. Tack! :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg