Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Förhoppningar

Hektiska dagar för Per. Mycket att stå i på jobbet, vilket känns extra tungt de soliga stunder vi har nu. Utöver detta pågår visningar av huset vilket ställer extra stora krav på logistiken - smutsiga fotbollsstrumpor gör sig icke besvär på golvet, det måste vara undanplockat och fint. Men vi känner en viss stolthet över vår kåk - den är fin och det tror jag spekulanterna också anser.

Intressanta dagar har det varit på börsen. Allt medan OMXS30 arbetar sig vidare uppåt åker andra bokstavligen raka vägen ned i källaren. Diamyd blev synnerligen slaktat efter en misslyckad dialysstudie. Småspararna hann troligen inte med i det hastiga utförlöpet och fick se sin investering implodera. Förhoppningar på en tjur blev istället en fallande björn.

Jag har inte för avsikt att skriva någon på näsan. Men det är inte sällan riskabelt att investera i bolag av den typ som Diamyd tillhör - högriskbolag. Visst är det så att återbäringen kan bli generös, samtidigt så är fallhöjden stor och som det för Diamyd visade sig - ruskigt snabb också. Biotech är spännande och visionärt - men jag vågar inte sätta mina pengar där. Jag förespråkar enkelhet vid investering. Och belåna inte huset för att göra det.

Värdeinvesteraren har skrivit ett bra inlägg kring att investera i högriskbolag.

Idag tog jag en tupplur på soffan. I tre timmar. Kan det vara så att jag är utarbetad, tro?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
intressant?

Kommentarer

Populära inlägg