Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Frostbiten men grön

Våren kom av sig en aning. Från att ha suttit ute i shorts och ätit alla måltider under bar himmel är det åter vinterjacka på och att skrapa bilrutorna. Det blev då ruggigt kyligt igen och de grönskande rabatterna och gräsmattorna fick en chock. En skvätt snöblandat regn blev belöningen i början av Maj månad. Egentligen ganska så bra - för med värme och sol och allt blommor ut i ett rasande tempo. Jag vill hinna njuta av våren en aning, det blir sommar tids nog.

Idag fyller min pappa år och då ska det firas. Lite tårta och en present. Han vill egentligen inget ha men det får bli något mer symboliskt och praktiskt - något som han kan använda med en gång.

HM glädjer min portfölj de senaste dagarna och dessutom så kommer utdelningen på fredag - sköna, härliga nio kronor och femtio öre per aktie. 779 aktier har familjen Penning. Och det behövs lite utdelning för att bättre på likviditeten i portföljen. För stunden sparar vi inget i aktier längre utan det behövs en buffert för den stundande flytten och husförsäljningen. Det ska ju flyttas telefon och köpas pantbrev med mera.

Varje kväll och helgdag kommer nu att gå åt till att städa och ställa i ordning. Frosten har som tur inte tagit några av våra vackra trädgårdsväxter och jag tror att detta var kung Bores sista andetag för säsongen. Och landsbygden är ju sällan så underbar som vid lövsprickning och frisk grönska. Jo, det skulle vara hösten då skogen brinner i gult och rött, kanske.

Idag så blev sonen extra stolt. Han lyckades mästra sin cykel för första gången helt själv och for runt på gräsmatta, i skogsbrynet och över hål och gropar. Han kunde knappt vänta på att storasyster skulle komma hem så att han fick berätta. Härligt! Så snart ska han nog få en egen cykel och slippa åka på en ärvd - efter storasyster. Med ringklocka, tycker jag.

Jag ligger fortsatt på börsen med mycket liten likviditet. Trenden är fortsatt uppåt och aktier är ett fortsatt bra val, enligt mig. Naturligtvis i bolag med god vinsttillväxt, vinstmarginal och avkastning, naturligtvis. Så som HM.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Är det bara svenska aktier du handlar. Sampo i Finland har ju bra avkastning. Dock så hade de precis utdelning. Sampo är ägare av bland annat Nordea och if.

    Kan vara något för portföljen i framtiden....

    SvaraRadera
  2. Hej Andreas - Sampo är på min bevakningslista. Definitivt en kandidat. :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg