Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Gräsligt

Äsch då. Jag gick stenhårt på det här. Trodde på det så att jag nästan jublade i TV-soffan. Jag vill ju ha pengar som gräs. Och tid till att sitta och njuta i en solstol samtidigt som jag betraktar gräsklipparen som står och rostar i motljus.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Hej Per, en helt annan sak:

  Vad tror du om svenska bolåneräntor under resten av 2011? Ska jag binda på 3,9% på två år nu från 1/6? Tacksam för råd, även om jag förstår att du inte är ett orakel.. :) hur resonerar du själv kring boränteutvecklingen på kort och ett par, tre, års sikt?

  Mvh Oskar

  SvaraRadera
 2. Hej Oskar,
  jag tänkte återkomma till detta hur familjen Penning resonerar inför det stundande husbytet. :)

  SvaraRadera
 3. Hej igen,

  Det ser jag fram emot. Vi behöver själva lämna besked senast måndag morgon angående fördelning av lånen.. Men kanske kommer dina tankar före dess. :)

  Vi har själva fått 0,65 punkter påslag på SEB:s upplåningsränta, vilka framgår av deras hemsida. Detta innebär för vår del 3,36% på 3 månader, 3,52% på 1 år samt 3,9% på 2 år. (Detta var överlägset bättre än vad vår tidigare bank, Nordea kunde erbjuda..) Erbjudandet från SEB fick vi då vi endast öppnat varsitt lönekonto och tagit lånen. Vi köper inga andra tjänster och flyttar heller inget pensions- eller övrigt sparande.

  Jag tänker mig att riksbanken i stort kommer stå fast vid planerade höjningar 2011 och 2012, och tror därför att det är en god idé att binda en större del på 2 år och 3,9% nu i veckan. Det är dessutom skönt att veta att vår boendekostnad inte kan skena iväg alltför okontrollerat redan nu detta året..

  Som sagt, dina synpunkter på kommande boränteutveckling vore intressant - ju förr dess bättre :)

  Ha en fortsatt trevlig helg! //O

  SvaraRadera
 4. Hej,
  jag är inte helt övertygad om att räntebanan kommer att vara lika brant som tidigare uttalat - samtidigt så är en rörlig ränta på 3,36% utmärkt.
  Familjen Penning möjligen binder på ett år framöver, inte mer. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg