Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Livets roulette

Mattan består av 36 numrerade fack.
Det innebär att varje nummer har en chans på 36 att komma upp.
Du kan få 17 gånger insatsen om du väljer två nummer samtidigt.
Och åtta gånger på fyra nummer samtidigt.
Att spela på raderna ger tre gånger insatsen.
Att vinna på färg, svart eller rött, kan dubbla insatsen.
Och nollan har en chans på 37 att komma upp.

Livet är ett spel.
Ibland vinner du, ibland inte.

Men om du inte satsar, kan du inte vinna alls.
Skyll inte på yttre omständigheter, då har du givit bort makten över ditt liv och dina möjligheter. Önska aldrig att det var lättare, önska att du är bättre.
Lär. Satsa. Vinn.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

  1. Nu förstår jag ingenting. Att spela på roulette är ju raka motsatsen till vettigt användande av pengar. Det är bra att gambla, men då ska man ha oddsen på sin sida. Som ägaren till roulette-bordet har.

    SvaraRadera
  2. Göran, det är en liknelse. Lär dig 'spelreglerna' - oavsett vad det gäller - och förutsättningarna att 'vinna' förbättras. :)

    SvaraRadera
  3. Nja, men jag tycker inte roulette var någon bra liknelse. Det är ju inget skicklighetsspel och man kan aldrig få oddsen på sin sida.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg