Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Livets roulette

Mattan består av 36 numrerade fack.
Det innebär att varje nummer har en chans på 36 att komma upp.
Du kan få 17 gånger insatsen om du väljer två nummer samtidigt.
Och åtta gånger på fyra nummer samtidigt.
Att spela på raderna ger tre gånger insatsen.
Att vinna på färg, svart eller rött, kan dubbla insatsen.
Och nollan har en chans på 37 att komma upp.

Livet är ett spel.
Ibland vinner du, ibland inte.

Men om du inte satsar, kan du inte vinna alls.
Skyll inte på yttre omständigheter, då har du givit bort makten över ditt liv och dina möjligheter. Önska aldrig att det var lättare, önska att du är bättre.
Lär. Satsa. Vinn.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

  1. Nu förstår jag ingenting. Att spela på roulette är ju raka motsatsen till vettigt användande av pengar. Det är bra att gambla, men då ska man ha oddsen på sin sida. Som ägaren till roulette-bordet har.

    SvaraRadera
  2. Göran, det är en liknelse. Lär dig 'spelreglerna' - oavsett vad det gäller - och förutsättningarna att 'vinna' förbättras. :)

    SvaraRadera
  3. Nja, men jag tycker inte roulette var någon bra liknelse. Det är ju inget skicklighetsspel och man kan aldrig få oddsen på sin sida.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg