Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Avvaktande positiv

En behaglig helg har det varit minsann. Strandhugg och en försmak av semester i sinnet. Magkänslan är bra. Huset är sålt, en arbetsam period på jobbet är över och jag har lämnat aktiemarknaden helt.

Det har varit en svår vecka på börsen och rekylen i torsdags var endast en temporär reaktion uppåt då fredagen blev ytterligare en röd dag. Fallet har varit ett snabbt förlopp och inte osannolikt så vänder det snart uppåt igen. Sättningen är ändå så pass påtaglig att jag försiktigt håller mig utanför börsen tills jag får indikationer på gladare tongångar. De kommer, det tror jag. Frågan är om det är snart, strax eller lite senare.

Om jag inte hade varit extra försiktig av mig borde jag ha köpt på mig Minishort i samband med mina avyttringar. Samtidigt så är ju en förlorad vinst aldrig en förlust. Jag har dock planer på att prova på Mini Futures i framtiden då jag lärt mig ännu lite mera kring dessa hävstångsinstrument. Att lära sig att tjäna pengar även i nedgångar är nästa steg för mig i mitt lärande. Dock aldrig överilat utan med förståelse för riskerna.

Hoppas du får en trevlig inledning på veckan!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Vad ska man med "minishorts" till? Det finns ju sedan mycket länge enkla indexterminer som räcker gott och väl, och vem som helst kan förstå dessa mycket likvida instrument. Fast det är klart, "minishorts" och annat trams ger ju bra med pengar till mäklarna.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg