Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Enkelt

Efter en viss grad av handlingsförlamning så har flyttkartonger tagits fram och en del böcker har packats ned. Och det gick oroväckande fort att fylla de kartonger som fanns. Fler måste införskaffas och det fort.

En liten repning av börsen igår fast jag håller mig fortsatt avvaktande. Rent skeptisk ställer jag mig till Swedbanks uppgradering av Nokia som jag dessvärre ser som ett bolag på dekis. Om inte stor beslutsamhet och mycket sisu kan plockas fram raskt så finns det nog bara gummistövlar att återgå till.

Så som en försiktig general håller jag mig också borta ifrån Biotech. Därmed inte sagt att det finns möjligheter och chans till rejäl avkastning. Men jag saknar kunskap och om ett medikament blir ett fiasko eller en succé är inte lätt att avgöra för en lekman. Så jag förblir fortsatt trist och nöjer mig med kläder, mat och prylar som jag kan förhålla mig till.

Jag är en enkel investerare, helt enkelt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg