Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Hänryckt men förvriden

Ack du ljuva hänryckningens tider.

Ljusa, svala morgontimmar och fågelsång i varje buske. Dessutom långledigt i hela fem dagar. Underbart, nästan helt fantastiskt - om jag inte lyckats med att vrida ryggen ur led igår. Jag stapplar nu runt så som en gubbstrut och är insmord med liniment samt tuggar värktabletter. Men det ska nog bli bra igen vad det lider.

Så medan familjen farit iväg till stranden så gömmer jag mig i skuggan och begrundar börsen. Jag får inte exponera hud med liniment i solen så det får vara mitt alternativ för ett tag. Och idag fredag är det nedgång som gäller. Både MA20 och MA50 för OMXS30 har börjat luta utför men ännu ingen fara på taket. Dock gäller det att hålla ögonen öppna nästa vecka, idag är trots allt en klämdag och lite lägre aktivitet.

Jag läser i tidningen att 'så mycket mer får du av finansministern nästa år'. Det handlar så klart om skatter och jobbskatteavdrag med mera. Är inte detta symptomatiskt för Sverige när det gäller stat och individ? Att betala in lite mindre skatt och få behålla lite mer är väl fanken inte att 'få' något? För vems är egentligen pengarna från början? Det är väl jag och du som jobbar ihop inkomsten och sedan betalar skatt som ger något till det vårt gemensamma?

Intressant är alltid den skräckpropaganda som våra vänsterpartier ägnar sig åt. Ett bra exempel är den så kallade urholkningen av den offentliga sektorn på grund av skattesänkningar när det egentligen är så att den är rikare än någonsin just nu. Den offentliga sektorns finanser är stark i Sverige och dess skatteintäkter har heller inte minskat sedan 2006 utan ligger tio procent högre idag - trots skattesänkningar. Att måla upp en bild där lägre skatter alltid genererar en svagare offentlig sektor är en bluff - verkligheten är alltid mer komplex än så.

Att fler jobbar är bra för Sverige. Att fler får behålla mer av sin inkomst när de arbetar är positivt. Att merparten av människors inkomstökningar har gått till det offentliga historiskt sett är inte bra. Var och en har rätt att själv bestämma över hur mycket man ska arbeta, var man vill bo och resa, hur barnen ska tas om hand och hur man väljer att använda sin tid. Din tid, din inkomst, dina pengar och ditt liv.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg