Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Jämnt skägg

Vårtrötthet eller sommarutmattning? Jag vet inte riktigt vad det är men jag känner mig mest låg och sliten just nu. Lite som om bränslet börjar ta slut och den inre motorn börjar misstända. Att arbeta är inget roligt och inte ens skatteåterbäringen lyckades höja humöret. Börsen är trist och jag är likvid så där finns inget skojigt att hämta heller. Barnen har slutat skolan men är likväl på fritids då deras lov är betydligt längre än mina och fru Pennings ihopskrapade semesterdagar.

Så vad göra? Jo, roligt är att planera just semestern. De dagar då vi faktiskt kan vara tillsammans och njuta av varandras sällskap. Där umgänget handlar mer om att ha skoj och koppla av än att tjata och tjura på varandra. Det ser jag fram emot. Visserligen så kommer årets sommarsemester att vara en helsvensk sådan - tältning, stuga och förhoppningsvis bad och sol. Inget fel i det men beror till viss del på att vi vill hålla i slantarna för att se vart flytten bär hän i kostnader.

Idag flyttade jag telefoni och bredband och det blir Telia som får stå för dessa tjänster. Det kommer att bli IP-telefoni och 24 mbit så som bredband. Äntligen en uppkopplingshastighet som tillåter lite bättre strömningsmöjligheter - Spotify och SVT Play är kanske de mest önskade. Trevligt är också att det blir billigare än idag. Landsbygd är trevligt och angenämt men är styvmoderligt behandlat av aktörer som Telia. De trådlösa tjänsterna har inte heller de fungerat så väl där vi bor idag.

Billigare kommer också TV att bli. Dagens parabol får hänga kvar där den är och framöver blir det via antenn och då Boxer. Fler kanaler än idag och i HD-upplösning. Trevligt. Den största faran är dock att jag fastnar framför dumburken mer än nådigt. Vi får se hur det blir.

Att kunna skaffa bättre tjänster till en billigare penning känns fantastiskt bra. Det blir ett bättre konsumtionsutrymme och ökade möjligheter att spara och amortera. För många hushåll är det numera så att det plockas ur sparandet för att hantera ökade kostnader så som boräntehöjningar och elkostnader - inte direkt rätt väg att vandra för en nöjsammare privatekonomisk framtid.

Så var familjen Pennings slutrad i boendekalkylen slutar är ännu ovisst. Högre bolån blir det. Lägre uppvärmningskostnad, billigare resor, telefoni, bredband och TV blir det också. Hur balansen exakt blir efter ett år ska bli spännande att se. Jämnt skägg är min uppskattning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg