Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Kreta utan krita

Sommartider hej, hej! Snart semester - några ljuva veckor utan stress eller press. Vad har ni planerat för denna sommar?

Mindre än hälften av svenskarna sparar undan några pengar till semesterkostnader. Resebyråerna erbjuder samtidigt avbetalningsplaner för semesterresor. Till Kreta på krita? Ingen god idé.

Lika roligt som att resa, lika trist är det att behöva göra en budget för sin semester. Ändå är det så att de allra flesta behöver göra det. Det är lätt att kostnaderna skenar i solgasset.

Detta gäller även familjen Penning. Vi har inget överflöd att sprida slösaktigt på resor och nöjen. Våra barn försöker vi också lära och förstå att pengar inte plockas i trädgårdslandet, precis. Och de förstår faktiskt att uppskatta billigare nöjen som erbjuds. Jag är av den övertygelsen att det i längden inte spelar någon roll för barn vad familjens gemensamma aktiviteter består i så länge det finns tid och engagemang i att faktiskt göra saker tillsammans.

Dessutom är det för varmt på Krita, jag menar Kreta, mitt på sommaren. Maj är en mycket bättre månad för sydeuropa. Eller september för den delen. Nej, juli och augusti är Sveriges månader. Jag verkligen älskar svensk sommar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

 1. Har aldrig fattat varför folk reser utomlands under den svenska sommaren.Är det något man vill fly ifrån så är det väl bättre att få ett litet avbrott i den långa svenska vintern.

  SvaraRadera
 2. Det håller jag med om - jag älskar svensk sommar även om den börjat ena aning svalt i år. :)

  SvaraRadera
 3. Budget för semestern har man ju just för att inte behöva tänka på pengar de där få fina veckorna i Sverige, visst kan man hitta på billiga nöjen men det är även skönt att ha sparat undan ett antal tusenlappar för att kunna njuta lite extra av sommarcaféer, glass och en kall öl utan att fundera på hur man ska betala för det....när kreditkorts fakturan kommer...:-). Det blir inte nödvändigtvis jättemycket billigare att semestra i Sverige men Svensk sommar slår allt!! Det tycker jag även om vintern det är de där långa regniga och kalla höstarna och vårarna som tar knäcken på en:-)

  SvaraRadera
 4. Jag saknar ljuset på vintern. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg