Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Mitt i nian

Sociala medier, jag förstår mig inte riktigt på dem. Det kan så klart bero på min aktningsvärda ålder och oförmåga att ta till mig trender. Jag har ju själv både ett konto på Facebook och Twitter men jag har inte lyckats begripa mig på vad jag ska ha dem till. Fast jag bloggar ju, det kanske är mitt substitut?

Ja, Per Penning hade tills idag ett Facebook-konto, men jag stängde det raskt då det började dyka upp vänförslag på både arbetskollegor och privata vänner - de som inte känner mitt alias - och det kändes inte bekvämt. Jag beklagar de få vänner Per har på Facebook att han försvinner från detta eter.

Men som sagt, så som en investerare skulle jag inte våga lägga en krona i ett bolag som Facebook. Trender är volatila. Ungdomar tar till sig ett medium men tröttnar lika fort. Likväl tycks det finnas många som är beredda på att satsa stora belopp i Facebook. Det är helt galet - det liknar IT-bubblans era.

För ni som var med då - visst minns ni Boo.com? Och Framtidsfabriken? Adcore? Och devisen om den 'Nya ekonomin' som inte spelade efter samma regler som den vanliga marknaden? Slutligen visade den sig ju göra just det, men massor med kostym-nissar satt ju och lyssnade till mannen i fleece-tröjan och svalde budskapet med hull och hår. Så många som brände sig duktigt.

Vem köper aktier i bolag så som Facebook? Vilka är förväntningarna? Och hur ser man till riskerna? För i slutänden så värderas lite mjukvara och ett antal servrar till 650 miljarder kronor. Hujedamej.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Jodå, det minns jag mycket väl, Framtidsfabriken, Information Highway, Icon, Dynarc m.m. Usch det var ingen rolig period!

  SvaraRadera
 2. Ja det är skrämmande med Facebook. Har själv ett konto men skulle aldrig någonsin sätta några pengar i Facebook.

  SvaraRadera
 3. Nonhosonno, fler prima exempel. Förlorade du pengar?

  Växjöinvesteraren, minnet tycks vara kort för en del medan andra yngre inte gjort erfarenheten än. :)

  SvaraRadera
 4. Framtidsfabriken, Information Highway, Icon - goda tider, gyllene tider. Tjänade dryga 150 000:- på bolagen. Hoppas vi får en liknande period då vi kan göra snabba pengar.

  SvaraRadera
 5. Ja jag förlorade en hög med pengar när Dynarc gjorde konkurs, och i en del av de andra, när jag bytte, och trodde att nu vänder det nog upp igen.

  Fast skall väl inte klaga, gjorde ju en del pengar när det gick upp tidigare, DET var en skoj period, många byten och avslut, de bästa pengarna gjorde jag i Boss Media, Skanditek och Bure, även Modul 1 var ett tidigt innehav.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg