Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Semestertips

Min onda rygg visade sig vara sämre än vad jag trodde. Idag kom jag knappt ur sängen. Ett akrobatnummer krävdes - liksom tio minuter - för att komma på fötter. Men jag får skylla mig själv. För mycket sittande och för lite motion. En tid är dock bokad hos doktorn.

Familjen Penning har i helgen funderat kring vart semestern ska bära denna sommar. Det blir några kortare utflykter bara, troligen i tält. Jag gillar tält. Och med tanke på husförsäljning och flytt är det lurigt att få en god överblick av privatekonomin de närmsta månaderna. Bättre säker än osäker.

De gånger vi saknar uppslag så brukar vi besöka Barnsemester på nätet. Där finns det alltid något som hjälper till med inspirationen. Nöjesparker, däremot, försöker vi undvika på sommaren och istället ta antingen på vårkanten eller på hösten. Då är det svalare, mindre folk och korta köer till attraktionerna. Det kan vara både tryckande, hett och dammigt på sommaren - vilket leder till sura barn och därefter sura föräldrar. Dessutom lider jag av en aning torgskräck.

Nej, tio minuter vid datorn var vad ryggen accepterade denna gång. Nu får jag resa mig och stappla runt ett tag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Hur ser din uppdaterade budget ut, den som tar höjd för alla kostnader som flytten innebär, inkl dubbla boendekostnader, abonnemangsflyttar mm mm?

    SvaraRadera
  2. En sådan budget finns inte, tyvärr. En del av dessa kostnader kommer att bäras av bostadsförsäljningens vinst. :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg