Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Du - en rebell?

Egoismen råder. Jag, mig och mitt gäller. Hur är vi egentligen som medmänniskor?

Omtanken och empatin - var har den tagit vägen? Hur ofta sätter vi någon annan än oss själva i det första rummet?

Läser jag tidningen så får jag ständigt bevis på att vi människor hånar, hatar och hotar varandra. I värre fall kränker, misshandlar och slår ihjäl.

Ligger det i tiden att vara känslokall? Att inte le och hälsa på varandra? Att inte lära barnen att den största lyckan i livet uppnås i att ge - inte i att ta?

Sångaren - Tomas Öberg -  i gruppen 'Bob Hund' lär ha sagt att 'det enda verkligt rebelliska en modern människa kan göra är att uppföra sig exemplariskt mot sina medmänniskor'.

Jag vill ta mig tusan vara en rebell ut i fingerspetsarna! Och tänk om vi alla försökte vara det.

Nu kopplar jag ur mig från nätet några dagar - flytten hägrar och internet flyr. Må väl i skvalet!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg