Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Investera försiktigt

Helt galet men denna dag steg jag upp klockan sex. Jag har semester men kunde inte sova längre. Visst är det märkligt att det ska vara så? När jag har all möjlighet till att ligga kvar, då går det inte.

Några dagar borta ifrån gängse media och dator, det är behagligt för själen. Familjen Penning har hyrt en stuga några dagar i Lysekil och där tog vi det väldigt lugnt med bad, minigolf och nyfiken rundvandring. Lugnt och stilla också i maggropen då jag före avresan valde att lämna börsen. Dödskorset blev verklighet och i min långsiktiga strategi ingår att lämna börsen helt när så sker. Dödskorset betyder kort och gott att MA-50 bryter ned under MA-200 så som kan ses i den här grafen. Den gröna linjen är glidande medelvärde för 200 dagar medan den röda är motsvarande för 50 dagar. Studera inte minst hur det ser ut runt den 17 september 2008 då dödskorset senast blev verklighet och månaderna efter.

Det finns falska dödskors och MA-50 kan mycket väl vända upp ovan MA-200 igen. Men det blir då inte automatiskt ett 'Guldkors' - motsatsen till dödskorset. Det finns ingen tydlighet i om börsen ska upp eller ned - MA-100 och MA-200 är näst intill horisontella - kan ses tydligt i detta sexmånadersdiagram - och i min investeringsstrategi indikerar riktningen på MA-100 om jag ska vara med i leken eller inte - det vill säga att MA-100 ska tydligt peka uppåt.

Jag har placerat mig i några långa räntefonder tills vidare. Dessa dagar innebär bohagspackning och snart flytt - fokus får ligga på detta under denna månads avrundning.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg