Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Semestertid - semesterfrid

En fluga gör ingen sommar. Och en likvid gör ingen vinst. Men så ser det ut i Per Pennings börsportfölj. Det är i stort sett en enda penningsäck och inga aktier alls.

Jag känner mig inte riktigt bekväm med aktier just nu även om börsen har rört sig uppåt efter midsommar. Jag vet inte om det finns tillräckligt med anledningar att tro att det fortsätter så. Troligen håller jag mig fortsatt utanför då jag nu påbörjar årets sommarsemester. Hurra!

En lite ovanlig semester, dessutom. Både ledighet och flytt till ny bostad samtidigt. Men det ska bli många härliga dagar vid havet, i skogen, på landet, i staden. Och äntligen tillsammans - hela familjen - i lugn och ro utan skrällande väckarklockor och medvetslösa barn.

Något inlägg kanske det blir men jag har lovat mig själv att i första hand ladda batterierna. Hösten blir arbetsmässigt intensiv och spännande men den ska jag inte tänka på nu. Semesterfrid.

Må väl och umgås allt vad du kan med säsongens ljusa dagar och kvällar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

  1. Ha en riktigt underbar semester nu! Slappa och umgås :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg