Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Sommarfonder

Börsen skakar och frustar hit och dit i något som tycks vara en nedåtgående trend. Oron kring Grekland, Italien och de andra länderna med bristfälliga statliga finanser består samtidigt som USA brottas vidare med sin skuldbörda och en handfallen politikerkår.

Jag vill däremot ha semester och inte oroa mig för hur mina investeringar ska utveckla sig. Det som brukar kallas ett dödskors - då MA50 korsar MA200 nedåt - tycks ha blivit verklighet för OMXS30, åtminstone när jag skriver detta inlägg. En aktiehandelsstrategi som är vanligt förekommande är att dödskorset förebådar en bredare nedgång och inga aktier bör innehas.

Huruvida detta stämmer framöver återstår att se men själv har jag lämnat Stockholmsbörsen tills vidare - när jag sitter i solstolen på en camping förlorar jag åtminstone inga slantar.

En del slantar har placerats i AMF Räntefond Lång och Öhman Obligationsfond där de får ligga tills det finns otvedtydiga signaler på vart vi är på väg. Jag behöver semestervila och håller mig därför borta från aktier över sommaren.

Hur ser din sommarstrategi ut?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

 1. Carnegie Corporate Bond är mitt "säkra" alternativ.

  SvaraRadera
 2. Häromdagen satte jag in pengar i fyra olika räntefonder:

  Öhman Obligationsfond
  Spiltan Räntefond
  Swedbank Robur Realräntefond
  Carnegie Corporate Bond

  SvaraRadera
 3. Jag har lest din blogg några år, och med all respekt, det som slår meg er at du tycks inte ha någon långsiktig strategi för dine investeringar.

  SvaraRadera
 4. Jag köpte aktie i silver och guld i juni. Avino Silver & Gold mines. Det är fint det!

  SvaraRadera
 5. Guld har visat sig vara en vinstlott - frågan är hur det blir framöver? :)

  SvaraRadera
 6. Tack för respekten, Anonym. Men visst har jag en långsiktig strategi - dock inte detsamma som långsiktiga innehav. Jag lär utveckla mitt resonemang. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg