Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Tolerans

Sverige har blivit kallare under den nya regeringen. Tyvärr, säger jag. Mycket har faktiskt blivit bättre, friare och enklare under det nya styret. Men om du befinner dig utanför arbetsmarknaden eller sjuk råder det omvända.

Jag själv är en synnerligen liberal person och har alltid röstat med Folkpartiet. Att statsapparaten ska vara stöttande i människors liv och inte tvingande är självklart för mig. Men ofta hör jag på radion kring hur sjuka eller till och med döende människor inte får det stöd och den hjälp som rimligen kunde krävas.

Försäkringskassan har jag en ambivalent inställning till. Paragrafrytteriet och sättet att följa lagstiftningen ter sig helt omänsklig emellanåt. Jag läser alldeles för många nyheter kring hur illa människor behandlas - med hänvisning till att sådant är regelverket. Senast idag var det ett inslag om bland annat Mikael Thorén som skadades under uppdrag i Afghanistan och Försäkringskassans kalla sätt att hantera hans ärende.

Många har genom tiderna hänvisat till regelverket utan att ta hänsyn till att visa mänsklighet och ta personligt ansvar - en feghet, enligt mig. Regler som kan tolkas bör tolkas i en förlåtande, hänsynstagande och medmänsklig riktning. Jag bara följer order - ynkedomens ursäkt.

Fredrik Reinfeldt har fått en del kritik för sin avsaknad av ödmjukhet under Almedalsveckan. Lite mindre tal om jobblinjen och skattesänkningar och en aning mer om solidaritet och medkänsla hade varit klädsamt. På samma sätt som en yrvaken socialdemokrati tvingades lära sig att vara opposition, på samma sätt behöver moderaterna och de andra borgerliga partierna lära sig att skapa breda, långsiktigt hållbara lösningar för skola, omsorg och välfärden. Allt kan inte besvaras med nya skattesänkningar.

Det handlar inte om politisk polemik utan om ett konstaterande av rådande situation. Jag ser själv helst ett fortsatt borgerligt styre - men det är hög tid att ta dessa frågor på allvar. Underskatta inte väljarna.

När du anstränger dig i att utöva tålamod och tolerans är du i själva verket involverad i en strid mot hat och vrede.
-Dalai Lama

The test of tolerance comes when we are in a majority; the test of courage comes when we are in a minority.
-Ralph W Stockman

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

  1. Håller sannerligen med! Fint formulerat om synnerligen viktiga aspekter för oss alla, inte bara vi som klarar oss bra och är friska med jobb./ S

    SvaraRadera
  2. Tack, det var vänligt, S. :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg