Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Vid vakten

Nyckfull väderlek, minsann. Men med en aning tur så var vädret utmärkt under de tre dagar som vi besökte Ven - eller Hven som är lite vackrare - och hyrde cyklar för att bese öns vidunderliga vyer. Det är faktiskt magiskt att en kort åktur med färja tar oss från Landskrona till en plats som tycks ligga långt bort. Ven är så mycket mer Jylland än Skåne, anser jag. Det är också så påtagligt bilfritt och därmed också tyst i 'bakgrunden' - inget avlägset surrande från någon motorväg.

Backafallsbyn med sin restaurang blev en positiv överraskning med utmärkta viner, fantastisk mat och modesta priser. Utsikten skämdes inte för sig, den heller. Vi bodde på Turistgården som också har ett kök värt att omnämnas.

Mitt recept för att få ut så mycket det bara går av sina få semesterdagar är att göra korta utflykter - en dag upp till tre - och sedan ta en dag eller två hemma. Min upplevelse är att varje liten tripp ger ett minst lika stort avtryck i själen som en hel vecka eller två på en semesterort. Och precis som när det gäller pengar så vill jag att tiden ska räcka till mer glädje och utväxling. Och Ven kan jag varmt rekommendera - åk dit.

Gabriel Jönssons text från 1920 'Vid vakten', som också tonsatts av Östen Warnerbring, är vacker och talande.

Luften är kryddad av tusende salvor, men jag ger bort dem varendaste en
mot att få vandra bland Backafalls malvor, allt medan månen går vakt över Hven.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Hven om man skall vara korrekt:-).

  SvaraRadera
 2. Tack för restipset, har aldrig varit på Ven. Håller helt med dig om det där med små korta turer. Som regel blir man ännu mer noga med tiden när den är starkt begränsad.

  SvaraRadera
 3. Hej Helena!
  Lycka till med författarskapet. På Ven skulle du få inspiration vill jag lova. :)

  SvaraRadera
 4. Tack, Jag vet! Korrigerat. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg