Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

En tisdag bra som någon

Flitens lampa har lyst idag. Ja, jag har hunnit med ovanligt mycket för att vara en vardag. Iväg snabbt från jobbet, hämtat sonen på fritids, till frisören med oss båda och blivit anständiga medborgare, vidare till byggmarknaden och förfasats över vad nödvändiga ting för villaboende kostar - och betalat med bister uppsyn.

Hem med fart, ätit middag, satt upp två taklampor som gav så mycket ljus att hallen kan användas för terapi vintertid, skruvat upp ett nyckelskåp och fyllt det med alla våra reservnycklar, cykelnycklar och nycklar som vi glömt var de passar. Ja, en tisdag i full fart som sedan toppades med filmen 'Adjustment Bureau' liggandes i soffan.

Skolan har startat denna vecka så nu är det till att dra ungarna ur säng i ottan. Efter att de har vänt på dygnet under sommarlovet är det inte en helt lätt uppgift. Ja, jag själv har inte någon större framgång med att släppa kudden och lyfta bort det tunga, varma täcket när väckarklockan skräller revelj. Men kroppen vänjer sig väl sakta att utstå misshandeln?

Jag är både spänd och förväntansfull inför månadsskiftet. Det ska bli intressant att se hur utgiftsfördelningen ter sig nu efter bostadsbytet. Jag är rädd för att 'startavgiften' blir en aning hög - det är inte gratis att flytta. I korten ligger att ta upp någon form av månadsrapport igen, jag har börjat att skissa på en mall. Det ska vara intressant och givande att titta tillbaka på en månad som passerat så det finns en del kvar att fundera kring.

Veckan har också inletts med 'Linas matkasse'. Utan matinspiration äter vi nu gott och nyttigt två dagar i rad. Barnen gillade också maten till största del. Förenkla vardagen är viktigt för vår familj.

Jag ska imorgon hyra filmen 'Inside job' för att lära mig mer om finanskraschen 2008. Har du sett filmen? Om så - var den sevärd? Den får bli pappas film efter 'Ice Age 2' med barnen. Mamma är bortrest på kurs så det blir kanske popcorn till filmen mitt i veckan?

Pengar? Börsen? Ja, inget nytt under solen. Två dagars uppställ gör ingen börssommar så jag avvaktar framgent. Men gärna varmare vindar och mer solsken - jag känner mig snuvad på årets sommar. Var är solbrännan? Inte ens ölkonsumtionen har lyft i år. Sorgesamt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg