Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

En trött hamster


Om jag var en hamster hade nog min ägare tagit mig till veterinären. För ibland springer jag som tusan men lika ofta stirrar jag mot horisonten. Ja, horisonten för en hamster - kan det vara ut mellan gallret, tro?

Liknelsen att vi som yrkesarbetar springer i ett hamsterhjul är ganska slående. Vi springer men kommer ingen vart. Karriär, lönelyft och mer spännande arbetsuppgifter kan kanske uppväga det hela för en stund. Likväl så behöver de allra flesta - jag och troligen även du - fortsätta springa dag efter dag för att underhålla de kostnader vi har och de vi skaffat oss ytterligare för att trösta oss i tillvaron.

Jag är en trött hamster. Jag är riktigt less på det trista hjulet i min bur. Men om jag inte springer blir jag väl avlivad? Nej, jag hade helst krupit in i min toalettpappersrulle och gömt mig, och där funderat i lugn och ro kring vad en hamsters liv borde innehålla.

Jag påbörjar imorgon min tredje vecka efter sommarsemestern. En trött hamster springer vidare. Tills vidare. Men drömmer också om att bli en vild hamster som rymmer till skogs en vacker dag.

Lyssna till Mike Oldfields spår 'To be free' från albumet 'Tr3s Lunas' om även din måndag tar emot.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Och ändå väljer du att skuldsätta dig upp över öronen.

  Vet högerhanden vad vänsterhanden gör?

  SvaraRadera
 2. Alltid lika kul att läsa dina inlägg=)
  Bra låt dessutom

  //Daniel
  www.valuta-handel.nu

  SvaraRadera
 3. Du få trösta dig med att det kommer dagar då allt känns toppenbra,och livet leker.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg