Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Fickparkering

Idag har det arbetats - en vanlig tisdag som det var i Per liv - och det kändes ovanligt besvärande eftersom det var sol och varmt, något som nästan varit helt frånvarande under mina semesterveckor. Så när jag väl fick möjlighet att fly kontorsstolen blev det en lång skogspromenad, grillning på trädäcket och sedan ett bad i poolen. Och det var ungefär vad vi hann med innan de mörka molnen åter drev in. Man får vara glad för det lilla.

Jag följer börsen med en skräckblandad förtjusning. Idag blev det ett rejält nedställ och det verkar som om allt fler börjar ta recession för givet. Jag har inte modet att inneha aktier längre utan har parkerat mig i några korta räntefonder - Spiltan Räntefond Sverige och AMF Räntefond kort. Och där blir jag väl sittande under överskådlig tid i väntan på tydligare indikatorer på vart vi är på väg. Tittar jag på OMXS30 med månad som period tycker jag det är rätt beslut - augusti har varit en sotsvart månad så här långt.

Istället för att vidare begrunda eländet så har jag istället brottats med en klätterhortensia under senkvällen. Den växer vid en fasad och det ville jag inte. Däremot ville den eländiga växten inte släppa taget om väggbrädorna men med brutal, fysisk strid vann jag till sist. Det sitter nu en del skräp från växten kvar på väggen som måste bort. Undrar vilken metod som är bäst?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Vatten i kombination med "skrubbning" är nog det som biter bäst!

    SvaraRadera
  2. Vissa talare säger att det är försent att "hoppa av" om man inte redan gjort det. Men är inte det fel. Även om man tappat värde på börsen måste det nästan vara bättre att ställa sig utanför nu ändå? För det finns ju bättre placeringar att göra än att vänta så att ens innehav antingen håller sig vid vattenytan eller sjunker mot botten. För i en sund värld (som inte finns på börsen) så borde inte marknaden hämta sig till försommar kurser än på en överskådlig tid.

    SvaraRadera
  3. Anonym, jag håller med. Men människor har svårt för att realisera förluster, så fungerar vi.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg