Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Högmässig tid

Intressant var det att läsa att moderaterna nu börjar känna sig mogna för att slutgiltigt klippa banden mellan stat och kyrka. Inte en dag för tidigt.

För mig är alla människor som anstränger sig för att göra gott för andra vardagshjältar. Om man sedan baserar sitt engagemang på humanism eller trosuppfattning må spela mindre roll. Medmänsklighet kommer ju i många skepnader. Är det inte hög tid att våga nu? Att fullt ut separera politiken, som är vår gemensamma, ifrån trossamfunden, som är den enskildes angelägenhet?

Politiken ska vara sekulär då vår stat är en sådan. Organisationer som socialdemokraternas broderskapsrörelse får mig att rysa. Ja, enligt mig så har inte heller Kristdemokraterna i politiken att göra i dagens skepnad. Jag hoppas att förslaget går igenom. Då har moderaterna min röst efter många år som folkpartist.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg