Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Lycklig flytt


Jag kikar fram bland flyttkartonger och prylar efter ett par hektiska veckor i kaos och förvirring. Att flytta är en ganska mäktig uppgift, speciellt om det sker ifrån ett hus som man bott i under femton år. En oändlig räcka av saker hittas i skrymslen och vrår och de måste hanteras - behållas eller kastas bort. I det stora hela var det en framgångsrik flytt. Dyrare hus men med lägre omkostnader. Nu är dock internet på plats igen så därför kan jag återigen fortsätta mina privatekonomiska vandringar på nätet.

Kaos är det också i världsekonomin. Mitt drag att lämna börsen helt har visat sig varit rätt. Jag la familjens besparingar i AMF Räntefond Lång och Öhmans Obligationsfond i samband med flytt och dödskors. Jag följde helt enkelt en av de regler jag satt upp och tack vare det ligger jag på plus trots den brutala nedgång som varit och tycks fortsätta. Nu när jag är åter i verkligheten kommer jag att med ett litet kapital - i runda slängar 2 % av totalen - i att spekulera i de korta rörelserna som troligen uppstår i orons kölvatten.

Nu har jag fler kartonger att tömma så på återseende inom kort i sommarvärmen som kom till sist.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg