Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Mäklardöd

Det talas om en annalkande så kallad mäklardöd. Priserna är på väg ned, det blir allt svårare att sälja sin bostad och utbudet är större än någonsin. Jag har stött på en och annan fastighetsmäklare i min dag och det är ytterst få som jag har fått något förtroende för.

Vi har exempelvis den kostymklädde unge mannen med lackskor som inte kunde hitta varmvattenberedaren i huset han hade visning på. Doftljusen var dock tända och broschyren fylld av detaljbilder på exempelvis bordshörn eller en lilja i trädgården.

Ett annat exempel är den unga damen med djup urringning och skyhöga klackar som saknade förmåga att ens ge ett uppslag på värdering men visste allt om homestyling.

Det finns dugliga, duktiga mäklare, absolut. Men få av dem tillhör den nya, unga, affärsmässiga mäklarkåren som ser sin framtid i yrket så som en guldkalv. Här går det att tjäna pengar, lyser det ur ögonen.

Jag lyssnade på ett inslag på radion om att alltfler unga tjejer utbildar sig till fastighetsmäklare. Jag undrar vad som driver dem? Den unga damen i inslaget gav inte mig något direkt hopp för branschen.

Jag är ganska glad att nu under många år framåt slippa befatta mig med någon fastighetsmäklare. Det är bransch fylld av lismande opportunister. Inte mig emot om branschen kan sanera sig själv under den period vi är uppe i - fallande priser och svårsålda objekt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Lättförtjänta pengar lockar alltid till sig en massa lycksökare.

    SvaraRadera
  2. Vilket inte direkt bättrar på yrkeskårens rykte.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg