Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Måndag gör jag ingenting

Är börsen billig nu? Hur avgörs det och av vem?

Jag läser många finanstidningar och ekonomitidsskrifter på nätet varje dag. Och allt fler påståenden dyker upp om att nu är det dags att slå till om du inte vill missa uppgången som nu kommer. Börsen är en godisbutik och en billig sådan. Insiderköp ses som en signal att det är rätt att investera igen. Idag steg börsen även om det var en trög rekyl uppåt. Vänder det uppåt nu?

Nej, jag befarar att så inte är fallet. Det är en ganska skvalpig börs som inte ger några tydliga indikationer på vart det bär hän. Trist, kan tyckas, då det är så mycket roligare att investera sina pengar i en förhoppning om god avkastning. Det är lätt att bli otålig och bestämma sig impulsmässigt att hoppa på tåget. Det kan vara rätt, men minst lika mycket fel.

Köp- och säljrekommendationer duggar tätt. Hur mycket förlitar du dig på börshusens och bankernas påståenden? Mitt förtroende är ganska ihåligt. Den dag då bankerna ger säljtips kring sina egna fonder som går uselt och är dyra dessutom, då kanske jag reviderar min ståndpunkt - att inte lita till någon mer än mig själv.

Så idag gjorde jag ingenting alls. Pengarna sitter i korta räntefonder. Börsoron sitter inte i min magtrakt. Jag kommer inte att göra några investeringar förrän det är betydligt klarare sikt. och det lär dröja veckor eller kanske månader. Nu mer än någonsin är det viktigt att bevara sitt kapital och inte bli girig, anser jag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Jag håller hårt i mina silverinvesteringar. Silvret är nog på väg upp över 50d/oz. Går guldet bra så går silvret bättre...

    SvaraRadera
  2. Andreas, du känner ingen oro för att nivåerna på dessa ädelmetaller utvecklats väl snabbt?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg