Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Ska börsen vidare uppåt nu?

Börsen går upp, det kommer tvärsäkra köprekommendationer och påstående om en vändning. Samtidigt meddelar Konjunkturinstitutet att vi har en rejäl inbromsning i Sveriges ekonomi. Så försiktighet är en fortsatt god ansats när det avser investeringar i aktier och fonder. Det finns ingen som med hävd kan påstå att det ena eller det andra bolaget är ett säkert köp dessa dagar även om tidningarna glatt delar med sig av köprekommendationer.

Den långsiktiga trenden är fortsatt nedåtgående. Några få dagars uppgång ändrar inte på det. Jag sitter still i likviditet även framöver med någon liten kryddning av Minishorts och XACT Bear. Idag torsdag så fick vi ett litet fall tillbaka i avvaktan på vad USA:s centralbank har att berätta under morgondagen. Vi får se vad som sker imorgon - ingen kan hävda att det inte är spännande, åtminstone.

Jag har en mindre post i Berkshire Hathaway och därför är det intressant att Warren Buffett nu går in och stödköper i Bank of America. Aktien har inte rosat min portfölj direkt sedan köp men kanske det här är vändningen. Warren har näsa för affärer, minst sagt.

Att investera hand i hand men konjunkturen är troligen inte helt fel. Cornucopias investeringsstrategi där OMXS30 kopplas till Konjunkturbarometern är intressant läsning.

Dagen till ära har jag beställt goda viner ifrån The Wine Company. Det är tredje gången jag gör detta nu och jag har varit överraskande nöjd de båda tidigare. Det finns utmärkta viner för under hundralappen och det har fungerat mycket bra med leveranserna. För mig hör en god middag och ett gott vin ihop.

Nu ska jag sätta mig ned och se ytterligare ett avsnitt av 'Världens undergång' - en fransk dokumentärserie om det andra världskrigets fasor. Jag har serien på DVD men den finns faktiskt att se på YouTube också. En kontrasterande skildring som ställer finanskriser i skamvrån och bättrar på ödmjukheten hos den enskilde, tror jag. Se den och inse att du lever i den bästa av tider.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Hej!
  Tack för trevlig läsning!
  Har sett att många nämner Bull och Bear i dessa tider. Därför tänkte jag höra med dig om det är något speciellt med dessa aktier eller så?

  SvaraRadera
 2. Hej!

  XACT Bull och Bear är börshandlade fonder med en hävstång. Bull ger 1,5 gånger högre avkastning än OMXS30. Bear ger 1,5 gånger högre avkastning när OMXS30 går ned. Hävstången är både en potential och en risk så jag handlar enbart med mindre poster. Läs gärna mer på http://www.xact.se/

  SvaraRadera
 3. Jaha okej, ska in och läsa på mer där. Men de fonderna går att köpa hos de flesta nätmäklarna eller? Kunde inte se dom hos Avanza Mini?

  Sen tänkte jag höra om du har några speciell tips samt sidor/böcker som kam vara bra att läsa samt vara till hjälp för mina kommande affärer (aktier + fonder)

  //Tack för snabbt svar!

  SvaraRadera
 4. Avanza har dem, definitivt.

  Mitt bästa tips är 'Winning Trading' som finns här till höger. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg