Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Stora eller små lån

Mäkta imponerad är jag av min lilla undersökning av läsarnas så kallade räntekvot. 42 % av er har inga lån alls och därmed ingen räntekvot. Lika många betalar mindre än 11 % i månaden av sin inkomst i räntor. Gruppen som betalar mellan 11 och 20 % i räntor - där familjen Penning också befinner sig - är 8 %. Mer än 30 % har vi en person och även en på upptill 40 %.

Jag rannsakar mig en aning i min undersökning då jag förutsatte att läsarna inte beaktade någon jämkning. Det finns ju en trettioprocentig avdragslättnad för alla bolånetagare. Kanske jag borde ha haft med det? Familjen Penning som dessvärre inte är världsbäst på att spara undan i buffert och till oförutsedda utgifter använder 'skattepengarna' så som ett välkommet engångsbelopp varje år. Dessutom så känns det bra att alltid vara på den säkra sidan om restskattsmonstret.

Oavsett - lån är till för att betalas och över tiden ackumuleras en allt större räntekostnad. Pengar som skulle kunna göra bättre nytta för de allra flesta.

Tvenne ting är på gång här hos mig. En avsomnad månadsrapport kommer att segla upp efter månadsskiftet. Säkert ingen munter sådan då vi flyttat, skaffat oss merkostnader tillfälligt och kämpat mot börsnedgången. Utöver det kommer jag att måla om bloggen i nya färger, tydligare typsnitt och mindre röra. Mer fokus på läsning och mindre på störande kringelement. Förhoppningsvis blir det en förbättring.

Börsen bara stiger och stiger - jag har varit frestad flera gånger att köpa in mig igen. Men med lite förnuft så inser jag att skuldkrisen än så länge inte fått behandling nog utan mest medicin mot symptom. Kanske jag missat första avgång men det går fler tåg senare.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Så, du har varit frestad att köpa in dig på börsen?

  Men du har tidigare sagt att du kör strikt efter en modell som använder teknisk analys och de signaler som ges där? Och där har det inte signalerats något överhuvudtaget vad gäller uppåtgående positioner. Jag förstår inte hur du menar, hur menar du?

  SvaraRadera
 2. Absolut, Sam. Kollektivets makt är stor. Men jag har motstått. :)

  Jag följer modellen, absolut.

  SvaraRadera
 3. Men om du säger "Kanske jag missat första avgång men det går fler tåg senare." så är det lätt att tolka som om modellen du följer har givit signal som du inte agerat på och nu väntar på nästa signal.
  Men du säger i svaret till mig att du följer modellen (dvs ingen signal), och i ursprungsinlägget säger du att du kanske har missat?

  Jag förstår inte hur du menar, hur menar du?

  SvaraRadera
 4. Nej, inga köpsignaler enligt modellen - den har dock en viss eftersläpning vilket ger frestelser att gå in. :)

  SvaraRadera
 5. Hmm jag missade denna =(

  Eftersom vi endast har en inkomst på runt 28k efter skatt så ligger våra räntkostnader (ca 12000) på fina 40% =(

  SvaraRadera
 6. Missade den där... men med superlåga bundna räntor kraftigt nedamorterat lån och två heltidsinkomster blir det ca 3,75% i räntekostnad... Jag vill dock säga att jag äver skulle vilja räkna amorteringarna som en kostnad! Men det har vi pratat om förr... för länge sen då jag var mer aktiv på ekonomibloggarna...

  //Simplicity

  SvaraRadera
 7. Hej jag har snart betalat av alla mina sura lån.
  Mitt sätt att spara ihop pengar till det är Automatisk valutahandel, jag är ingen baddare på valutahandel men nu finns där en funktion som gör att du kopierar proffsen automatiskt.
  Läs mer - valuta-handel.nu

  SvaraRadera
 8. Fattiglapp - sörj inte, det finns hopp om bättring. :)

  Simplicity, god ekonomi, med andra ord. :)

  Daniel, ska titta närmre på det där.

  SvaraRadera
 9. Kul Per!
  Vill du ha tips så är det bara att höra av dig?
  Vill du göra ett länkbyte?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg