Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Ditt Drag

Jag kallar mig själv ibland för 'reservdelsmannen'. En trogen kund hos mänsklighetens Mekonomen hade jag nog varit, om det fanns en sådan. Visst, jag är bara 44 år fyllda. Men åldrandets förfall har blivit tydligare, inget snack om saken. Det är en accelererande karusell, det som kallas livet. Den snurrar fortare och fortare så det gäller att hålla i sig för just glatta livet så länge det går. Tids nog tappar vi taget och trillar av.

Undantaget en knäppande vrist som smärtar, glaskroppsavlossning på båda ögonen som ger grumligheter och en gamnacke som låter som ett grustag så har nu ett elakt knä påminnt mig om att just 44 år inte är ungdomens ljuva tid. En kombination av migräntablett och alvedon har gjort dagarna bättre - förhoppningsvis något som kan få knät att läka ut och inte bara hantera symptom. Vissa byter tak och får stryk, andra spelar fotboll och tror att de är tjugo år - det vill säga jag. Skyll dig själv, säger en del. Jag svär inombords - huvudet vill mer än vad kroppen anser är tillrådligt.

Jag renoverade ju ögonen för snart ett år sedan och det är fortsatt en fantastisk investering - prislappen till trots. Hellre lägga pengar på något som gör livet bättre än bara rent underhåll eller lappa och laga.

Jag låg i soffan och vilade knät medan jag bläddrade i 'Svarens bok' som jag fått i födelsedagspresent. Det är en lite rolig bok som ska hjälpa en på traven kring beslut i livet. Naturligtvis mer underhållning än vetenskap och funktion mycket likt ett horoskop där svaren kan vridas att passa in.

Jag formulerade en fråga om vad jag skulle företa mig kring mitt jobb. Har ju funderat länge kring att gå vidare i jobbvärlden men utan att riktigt se i vilken riktning. Så, blädder, blädder i boken och upp med den sida som blev svaret: 'Ditt Drag'.

Ditt Drag. Genialt. Inget svar som jag fnyste åt, för det är en universal sanning. Det är alltid ditt drag. Det spelar ingen roll om det gäller dina investeringar, din familj, dina vänner, ditt jobb, ditt liv eller din hund. Vänta aldrig på att omständigheterna, världsalltet eller väderleken ödmjukt ska vända sig till din fördel. Nej, utgå ifrån att ödet fullständigt skiter i dig - vilket faktiskt troligen är helt sant - och begrunda istället ditt utgångsläge och gör Ditt Drag baserat på detta. Planera men agera.

Den som ropar 'orättvist' är egentligen väldigt omogen. Livet är i grund och botten djupt orättvist. Du har fått de kort på handen i livets giv som slumpens skördar skapade. Kanske något Ess men säkert en del lankor. Samtidigt, väl förvaltat så kan även en lanka vinna spelet åt dig. Men bara om du agerar. Ditt Drag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg