Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Gå ned för räkning

Grattis på mig - så var månadens räkningar betalda. Både på gott och ont så förundras jag över hur lätt det är att betala sina räkningar på internet - några klick och så är löningen borta. Jag är så pass gammal att jag både betalt räkningarna i luckan på posten och senare med postgiroblock och sådant där svart kopieringspapper. Det var tider det då räkningarna bestod av hyran och elen.

Jag har betalt räkningar i över tjugo år och inte har det blivit roligare att se sina slantar förflyktigas. Jag läste lite spännande statistik om hur hushållens ekonomi har förändrats sedan sjuttiotalet. Lönerna har stigit med 50 %, våra tillgångar är 17 gånger större och vår konsumtion har fördubblats. Samtidigt så har våra skulder stigit med över 700 %, matkostnaderna med nästan 600 % och en fördubbling av bensinpriset. Vi jobbar fem timmar kortare tid per vecka och har fått en vecka mer semester.

Sjukpenningen har krympt och skulle varit 1272 kronor per dag omräknat till dagens nivå men är istället bara drygt hälften. Bopriserna utgör idag mellan 8 och 9 årslöner jämfört med 4 till 7 årslöner för 40 år sedan.

Nåväl, nu är åtminstone denna månads räkningar betalda och jag ser fram emot en omgång nya. Fingers crossed.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

  1. Trots det är vi väl rikare än någonsin eller?? Jag kan inte se att mina föräldrar eller mor och farföräldrar hade dem pengarna vi har idag att röra sig med.

    SvaraRadera
  2. Nej absolut är det så. Samtidigt så är vårt konsumtionsmönster oroväckande då vi lånar allt mer. :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg