Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Kappan efter vinden

Kappahl är en intressant aktie att betrakta. Företaget har haft det tufft med taskig försäljning och en hög skuldsättning. Årets vinst lär bli låg och aktieutdelningen uteblir troligen. Samtidigt så har Kappahl gått ned med över 70 % de senaste 12 månaderna - till 18 kronor drygt från över 60 kronor. Och rekommendationen att köpa kommer från flera håll och Mellby gård har med Rune Andersson i spetsen ökar på sitt innehav.

Kappahl är en typisk 'höstaktie' när det gäller kläder, anser jag. Det är en sådan affär där höst- och vinterjackor till barnen inhandlas, åtminstone när det gäller familjen Penning. Men det gäller så klart att försäljningen kan ta fart och att de nyöppnade butikerna får en angenäm start. Kläder behöver folk och är de dessutom av billigare art borde det gynna Kappahl då det hålles mer i plånboken nu.

Jag håller ögonen på Kappahl framöver i väntan på en bättre trend.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg