Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Längta dit

Jag satt och jobbade intensivt en sen eftermiddag förra veckan. Kollegorna börjat troppa av en efter en men jag hade en del problem att lösa innan jag kunde dra mig ur för dagen. Och medan jag satt där så råkade jag förminska ned alla fönster så att bakgrundsbilden i Windows visade sig i all sin prakt. Jag bara stannade, fullständigt gick ned i 'idle mode'. Hakan föll ned och jag stirrade.

Ja, det är den bilden ovan. Jag bara kände hur jag helt plötsligt satt där, vid strandkanten och njöt av sommarnatten. Kontoret var borta ur sinnevärlden och med det alla mina uppgifter och papper. Jag såg mig sitta där i tystnaden, i solnedgången. Storlommen sjunger sin melankoliska sång och syrsorna spelar sin kvällsserenad. Allt medan jag sippar på min kaffekopp och tänker att livet är gott.

Det jag pysslade med på mitt jobb var roligt och stimulerande. Jag längtade inte bort. Nej, jag längtade dit. Dit där bilden var tagen och just det ögonblicket. Där jag hellre ville vara.

Människor önskar sig ofta bort från saker och ting. Men vet man inte till vad så går ekvationen aldrig upp. Att önska sig ifrån en tillvaro är aldrig något bra. Bättre är att försöka trivas i det som är - men att samtidigt längta dit. Dit du egentligen vill vara.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Vilken fantastisk bild! (har du tagit den?)
  Följt din blog länge nu. Och har stor glädje av den. Så jag tänkte bara tacka och skicka lite positiv energi, fortsätt skriva!

  //Stefan

  SvaraRadera
 2. Tack, roligt att höra. :)

  Nej, bilden kommer i bakgrundspaketet 'Nordic Landscapes' för Windows 7 - finns att ladda ned gratis från Microsoft. :)

  SvaraRadera
 3. Sådär ja! nu har jag den också som bakgrund på min arbetsburk (ursäkta efterapningen) ...

  Precis vad en Systemutvecklande tvåbarnsfar med nyinköpt villa behövde ;)

  //Stefan

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg