Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Den sanna viljan att bli ekonomiskt fri

När vet du om du verkligen vill något? Och vad är det som gör skillnaden mellan sann vilja och 'falsk' vilja? När är det het åtrå eller sval önskan? Fokuserad blick eller förströdd längtan?

För det finns skillnad i vilja och låt oss kalla dem för sann och falsk. De är båda en vilja i sig och de låter precis likadant på läppen. Skiljelinjen är dock att när du bestämmer dig för något och gör det med den sanna viljan så kommer du också att nå fram till ditt mål. Den falska viljan är mer läpparnas bekännelse och rinner lätt ut i sanden till noll och intet.

Sann vilja - alltså den viljan som skapar resultat - kan liknas vid att träna sina muskler. Du försöker och klarar av lite i början men blir allt mer kompetent ju mer du anstränger dig. Och en person som försöker blir bättre och skapar ofta tur på kuppen. Ju mer du tränar desto mer tur får du.

Om du likt mig får en kick av att spendera pengar så börja med att träna lite försiktigt. Börja med att låta bli att shoppa under en dag. Prova sedan ytterligare en dag. Slutligen faller du troligen dit igen och blir då håglös över ditt misslyckande. Men så länge du fortsätter att försöka har du ännu inte misslyckats, så enkelt är det. Så om du klarade 2 dagar, så sätt upp ett nytt mål för 3 dagar. Och så vidare och så vidare. En vacker dag och du är fri ifrån din shoppinggen.

Jag är övertygad om att viljans makt är så stark att om en människa verkligen bestämt sig för något så kan hon inte misslyckas, åtminstone inte i de ting som hon har makten att förändra. För då ger hon heller aldrig upp eller kastar in handduken utan fortsätter enträget, dag efter dag. Hon provar nya infallsvinklar, vrider och vänder på möjligheter och omöjligheter, byter taktik och skapar bättre förutsättningar.

Själv ger jag aldrig upp min dröm och strävan mot ekonomisk frihet. Vilken sann vilja döljer sig i dig?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg