Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Färdas

Jag vaknade denna lördagmorgon av klagande vildgäss som i streck efter streck arbetade sig söderut över vårt hus. En vindstilla gryning, dimmig som den ofta är i Skåne vid denna årstid. Det var ganska mysigt att ligga där i sängen och lyssna till de olika rösterna och dialekterna hos fåglarna som passerade. Undrar vad de säger till varandra? 'Framåt alla', 'Snart är vi där, ge inte upp' eller 'Kämpa på'?

Fick mig osökt att tänka på den film av Jacques Perrin som jag velat titta på länge - Le Peuple migratuer eller Flyttfåglar på svenska. Jag tror att jag ska försöka hitta och köpa den. Jag tycker mycket om naturfilm.

Jag tror att livet handlar om att fortsätta färdas. Att arbeta mot mål, att lära nya ting, att bryta barriärer och bli en bättre och klokare människa. Men tiden, orken och energin måste finnas där. Och att bli för bekväm i sin situation kan vara ett hinder.

Jobba, slita, diska, städa - då är man väl värd att slappa i soffan framför TV:n? Absolut, säger jag. Men frågan du måste ställa dig är om det ger dig tillbaka tillräckligt att det är värt den tiden av ditt liv? Snart nog är nästa arbetsdag där och vad försakade du under din 'egentid'?

Så jag säger till mig själv: 'upp på fötterna igen, det finns massor med kul som jag vill hinna med'. Ensamma mammor, bönder utan fru och arga snickare är inte en del av mitt liv utan någon annans. Jag vill leva mitt liv och skriva min historia och berättelse själv.

Jag anser att kraften att fortsätta färdas ligger i att inte sänka sitt tempo för mycket. Om du ligger ned så res dig upp. Sitter du så ställ dig upp. Det är skönt att vila sig men du färdas inte. Bara börja med någonting du har haft för avsikt att göra under en längre tid.

Att umgås med rätt personer är en annan inspiration. Du tenderar att göra så som de människor du umgås mest med. Undvik soffpotatisar och gnällspikar och sök dig till energiska och positiva människor.

Och slutligen, hitta något positivt i det du gör och försök att ha roligt. Jag vet med mig själv att tapetsera eller laga en cykelpunktering inte är det jag längtar efter. Men med en bättre inställning och en vision om ett gott resultat gör det bra mycket roligare.

Så sitt gärna en stund och fundera - men fortsätt att färdas igen om ett tag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Ja det blir lite för mycket tid i soffan, inte bra, måste ta mig i kragen!

  Hur gick det på friskprofilen?

  SvaraRadera
 2. Tack, det kommer en rapport. :)

  SvaraRadera
 3. Att tapetsera är inte det roligaste man kan göra.
  Men när arbetet väl är klart,och resultatet bra känner man sig tillfreds med tillvaron.

  SvaraRadera
 4. Håller med om det. Frågan är hur man gör själva tapetseringen lite mer lustfylld?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg