Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Kaffepengar

Jag erkänner mig vara koffeinist. Det börjar en gång i forntiden med att jag provade den här beska, eländiga drycken och tvingade mig i den med sju sockerbitar åt gången. Det var en svart, trögflytande sockerlösning jag hällde i mig med tvång. Det var vuxet att dricka kaffe och jag föll till föga. Nåväl, troligen bättre än cigaretter i det längre loppet?

Jag blev pigg av kaffe och kände mig skarp. Ju äldre jag blev desto färre blev sockerbitarna och sedan tio år tillbaks dricker jag drycken utan ett korn socker och jag skulle känna smaken av socker om det så var just ett enda litet korn däri. Kaffe ska vara svart, starkt, rykande hett och serveras i kopp, mugg eller som en espresso.

Kaffe blir allt dyrare och det är inte roligt för en kaffeälskare. Och vad jag hört så har kineserna börjat kinesa på kaffeskördarna de med i takt med att de anammar alltmer västerländsk levnadsstil. Så vad göra? Att blanda bark i kaffet känns inte helt tilltalande.

Det går ju att investera i så kallade råvarucertifikat och sådana finns ju för kaffe också. Då kanske kostnaderna för de ädla bönorna i din kaffemaskin kan gå jämnt upp med avkastningen? Ett råvarucertifikat som är passande i sammanhanget är ju Bull Kaffe och det kan ju inte bli bättre - bullar och kaffe hör ihop så då blir det bullfika.

Jag ser ingen framtid utan kaffetåren - världen blir så kall och grå utan den.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

 1. Priset till trots kan du ju som jag söka tröst i att kaffe nuförtiden anses ha positiv inverkan på hälsan. Jag kan inte påminna mig ha läst något negativt alls de senaste åren.

  SvaraRadera
 2. Kaffe är nyttigt, det har jag också hört. En viss hjärtklappning får jag dock av för många espresso:s på en gång. :)

  SvaraRadera
 3. Vi fortsätter dricka kaffe oavsett pris, billig medicin.

  SvaraRadera
 4. Undrar var smärtgränsen går för en kopp? Femtio kronor? :)

  SvaraRadera
 5. Kaffets uppiggande effekt torde väl öka den utförda arbetsmängden och således öka BNP?

  Summa summarum, staten borde subventionera kaffe :)

  SvaraRadera
 6. Vi har faktiskt gratis kaffe på jobbet. Utan det hade firman stannat. :D

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg