Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Tillfälligt uppåt

Häpp! Jag är mer än en vanlig ekorre för tillfället då jag springer fortare än nådigt. Oerhört mycket arbete att stå i på jobbet. Stiger upp tidigt och kommer hem sent, därefter räcker orken inte till mycket mer än en stund i soffan framför TV:n. Lite övertidspengar blir det in i pengabingen vilket är trevligt, till trots. Som tur är det övergående - om ett par, tre veckor är det åter lite lugnare.

Börsen är minst sagt spännande att betrakta. MA-20 har nu helt klart brutit upp över MA-50 vilket gjort att jag lite försiktigt investerat i SJR, Avega Group och Eurocon - enbart små poster i tre konsultföretag med hög direktavkastning. En slant har jag också placerat i fonder - Danske Invest Sverige, Franklin US Opportunities A Acc SEK Hdg och SEB Europafond Offensiv. Och så en liten slant i Avanza Zero. Totalt mindre än 20 % av slantarna. För jag tror att vi ska upp nu - och senare brant ned igen.

Inget vet vad som väntar, allra minst jag. Så jag håller mig försiktigt till min modell och dras inte med i någon eufori. Mycket tyder på att det som sker nu är en så kallad tjurfälla - en tillfällig vändning uppåt i en långsiktigt nedåtgående trend. Att ligga fortsatt likvid är nog det allra säkraste för de flesta men om man skaffat sig innehav  efter augusti månad kan det vara idé att ta hem vinsten de närmaste veckorna. Själv bevakar jag noga vad som sker och lämnar börsen bakom mig om det vänder ned tvärt.

Gubben ska på läkarundersökning i övermorgon. Det ska också bli intressant att kolla hur det står till med hälsan. Och nu är det dags att knyta sig för en stunds skönhetssömn.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. För att vi skall få en stabil uppåtgående trend bör väl OMX linjen bryta igenom SMA-200 linjen uppåt.Annars är risken stor att uppgången bara är en så kallad "Bull Trap".Själv sålde jag i går ut alla cykliska och högriskaktier.

  SvaraRadera
 2. Bra kämpat på jobbet Per. Alltid skönt med pengar in.
  Jag funderar på den här tjurfällan. Många säger att det handlar om en sådan. Nu går ju snacket för fullt när börsen åker upp just nu. Flera experter säger att de "grundläggande problemen" inte är lösta trots den senaste överenskommelsen, skuldavskrivningen med mera. Nog verkar det så.
  Och som du skriver – du tror att det kommer gå ner på sikt. Själv undrar jag om det inte är dags att sälja mina svenska fonder nu när det går upp en bit. Tyvärr hann jag inte sälja av innan dödskorset. Jag tänkte göra det, hade säljorder klara. Men tanke blev inte till handling. Så kan det gå.
  Tack för ännu ett bra inlägg, och lycka till med dina investeringar.

  SvaraRadera
 3. Tack! :)

  Nej, jag vågar inte tro på en uppgång i förlängningen. Samtidigt så kan man om man är djärv rida med lite på den tillfälliga vågen?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg