Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Värden och ditt tempel

Hälsokontrollen via Företagshälsan är nu överstökad. Den sker vart tredje år och det är väl positivt i sig. Samtidigt så är tre års intervall en väl så lång tid att checka upp systemet - bilen får sig en duvning varje år när det börjar bli till åren.

Jag är 44 år numera och utan tvekan är det så att det märks. Det märks i kroppen och det märks även i de yttre attributen. Min fordom svarta kalufs är numera grå och fårorna i ansiktet blir allt fler. Men mina förutsättningar är liksom alla andras - livet är ändligt.

Din kropp är ditt tempel. Så skriver Robin Sharma i sin bok 'Vem gråter vid din grav?' som är min kvällslitteratur just nu. Oavsett om du tror på både kropp och själ så är det så. Kroppen är ditt tempel, din boning, ditt hus. Tar du inte hand om den så sviker den dig - förr snarare än senare. Ett långt liv finns det inga garantier för men oddsen blir bättre med bra mat, motion och undvikande av farliga laster.

Jag hör ibland rent idiotresonemang kring att rökning inte är farligt, att för mycket motion är onyttigt och att vi dör när det är dags. Och jag ser människor som bara blir fetare och fetare och i takt med det allt orörligare och passiva. Och oavsett hur mycket jag än försöker att förstå så gör jag det inte. Deras tempel har i hål i taket, grunden börjar spricka och väggarna bågnar betänkligt. Ser de inte vart det barkar hän?

Käre bloggkollegan har också varit och fått på pränt hur hans tempel mår. Men det verkar mest vara lite ommålning som behövs där, ingen omfattande renovering.

Min midja hade måttet 93 så där passerade jag med en nödrop. Vikten var 85 kilo och BMI 25, så det behöver hållas koll på. Blodtryck 105 / 80 och kolesterol mindre än 3,0. 143 i Hb och blodsocker på 6,8. Så en relativt sjysst 44-åring är jag. Men det finns säkerligen utrymme för förbättringar.

Ta hand om din kropp och förläng din tid, det hänger ihop.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg