Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Vinnande aktiehandel för alla

Glad i hågen är jag efter att ha gått kurs i effektivt sparande. I vacker miljö och fantastiskt höstväder har jag nu lärt mig mer kring hur viktigt det är att vara aktiv i sitt sparande och inte förlita sig på råd om att vänta ut nedgångarna på börsen. Och en mer inspirerande lärare än Tobbe Rosén - troligen eftersom han brinner för ämnet - är svårt att tänka sig.

Kursen jag gått heter 'Winning Trading' och handlar kort och gått om tekniska analys för gemene man. Jag kan bara rekommendera den till vem som helst som är intresserad av att bli bättre på att få avkastning på sina pengar.

Att Tobbe är en betydligt sämre författare än föreläsare blev tydligt nästan omedelbart. Missförstå mig rätt - hans böcker är mycket givande läsning. Men att han skulle kunna matcha författarskapet så som inspiratör i ett annat forum borde vara svårslaget. Att lära ut sin tradingmodell med sådan energi och intresse för sina elever är imponerande. Högt tempo mellan nio och fem första dagen tog musten ur de flesta, tror jag.

Vi kursdeltagare hade sedan en trevlig kväll med god middag och vin där vi kunde prata om sparande, drömmar och framtidsplaner. Ett deltagande i en kurs som Winning Trading betyder att man bestämt sig för att inte låta någon annan misshandla ens besparingar utan att man istället väljer att ta eget ansvar för dem. De som jag hann med att prata med var vanligt folk och inte några klippare eller börshajar och det är glädjande att allt fler börjar få upp ögonen för alternativ till bankernas dyra sparprodukter.

Dag två ägnade vi oss åt att titta på börsen under en handelsdag och omsätta teori i praktiken. Otroligt att en dag kan gå så fort? Tobbes röst tog slut till sist, inte så konstigt det.

De tider som vi har just nu är komplicerade och gör det inte enkelt ens att nyttja Winning Trading så som sparmodell. Se bara på bilden ovan - inte tydligt direkt vart vi är på väg. Men oavsett - att spara utan att ha en lämplig strategi i botten är ofta dyrt. Själv är jag synnerligen likvid då vi ännu inte har en tydlig riktning att ta fasta på.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Fick du kursen i syfte att locka deltagare?

  SvaraRadera
 2. Ja, den här bloggen sjönk ordentligt i mina ögon när du Per Penning rensade 6-7 st väl berättigade kommentarer igår. Tydligen är det bara en smygkommersiell blogg i mängden som låtsas representera egna åsikter.

  SvaraRadera
 3. Sten, vad insinuerar du? Tråkig attityd tycker jag men jag betvivlar att kursen behöver min hjälp att fylla platserna.

  Mattias, dumheter. Jag har inte rensat några kommentarer. Ibland ligger det omodererade kommentarer som jag sedan släpper. Men jag har inte tagit bort något sedan det förekom rena förolämpningar. Dessutom - 'anonyma' kommentarer likt din, Mattias - vilken dold agenda har du? Att misskreditera mina syften?

  SvaraRadera
 4. Det här är en av de bästa ekonomibloggar jag läst. Den är informativ, aktuell och intressant. Den är skriven av en individ som offrar mycket av sin tid på att bjuda på kunskap och insikt. Att berätta om en kurs om sparande, TA, investering är högintressant för läsarna.

  SvaraRadera
 5. Fantasi saknar du inte iaf.
  Faktum är att mina sk "anonyma" kommenterarer är mindre anonyma än dina.... Eller är Per Penning ditt riktiga namn menar du?

  Varför tror du att jag skulle skriva i någon dold agenda? De flesta som hittar hit är troligtvis ekonomiintresserade privatpersoner.
  Det är väl snarare du som skriver med en dold agenda?
  Daytrading-Winning trading bloggen är iaf öppen med sina syften.

  Det låg ca 7st kommentarer här innan Stens, ingen speciellt förlämpande eller konstiga vad jag kunde se. Det är bara en person som kan redigera kommentarerna och du påstår att du inte har gjort något.
  Ett av naturens många nyckfulla mysterium då antar jag :)

  SvaraRadera
 6. "Sten, vad insinuerar du? Tråkig attityd tycker jag men jag betvivlar att kursen behöver min hjälp att fylla platserna."

  Vad är tråkigt med en fråga om du fick kursen mot att blogga om den på din blogg? Kursen kostar över 10,000kr.

  SvaraRadera
 7. Jo, men ni vet att om PP (Per Penning) säger att han fått kursen utan att betala måste det tas upp till beskattning. Och det vill man ju helst slippa om man kan.

  Så PP - lägg ut fakturan och betalningen från internetbanken för att visa att du gjort som du påstår dig ha gjort. Det är snabbt och enkelt gjort, några skärmdumpar bara. Och om du mot förmodan betalat kontant, så kanske WT/Tobbe gärna hjälper till med en kopia på kvittot.

  Får kommentarer stå kvar, eller tas den bort? Det kanske är "förolämpningar" det jag skrivit här?

  SvaraRadera
 8. Mattias, du tråkar mest ut mig och när du anklagar mig för att fara med lögn så får det räcka. Tycker mest synd om dig. Jag får väl lägga en moderering på kommentarerna så att ni seriösa läsare slipper sådant trams. Beklagar det.

  Och Anonym 21:10, intressant att jag ska behöva bevisa något för dig.

  SvaraRadera
 9. Det är ett kännt faktum att många bloggare har en moralisk kompass av samma slag som Ljugholts. Jag tänker på det faktum att det är standard att de får betalt via gåvor (dyra produkter), utan skatt, i gengäld mot marknadsföring/produktplacering. Således borde du bevisa för läsarna, Per Penning, att du har betalt kursen ifråga. Om du inte gör det så återspeglar det även dåligt på Tobbe Rosen, som isåfall tydligen behöver reklam av detta tvivelaktiga slag/produktplacering. Kursen var isåfall troligen riktigt usel, om den typen av marknadsföring måste tas till.

  SvaraRadera
 10. Hej Per!
  Du som är insatt och har kloka tankar. Vad tror du om utvecklingen på OMX just nu? Är det en riktig, mer långsiktig upphämtning vi ser nu eller är det en tillfällig uppgång (typ bull trap)? På det hela är ju den senaste nedgången ingenting jämfört med den vi hade 2008, och även IT-bubblan.
  Tack och ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Jaha, ja. Men jag ägnar mig inte åt marknadsföring så jag beklagar. Oavsett vilka avsikter någon tror sig vet att jag har spelar ingen roll - jag rekommenderar det jag finner bra eller inte alls. Ledsen om jag stör din världsbild.

  SvaraRadera
 12. Anonym 20:28, jag röstar för en bull trap även om det är med viss tvekan. Får vi ytterligare en positiv start på veckan lär jag gå in enligt min MA20-regel med risk att det blev tokigt. De underliggande problemen består men jag hoppas på bot och bättring. Riskprofil är dock ett personligt avgörande. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg