Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Beräknande glädje


Från tid till en annan så kikar jag på min besöksräknare här på bloggen. Och jag blir allt mer förvånad och glad då jag ser att det fortsatt finns de som hittar hit och förhoppningsvis finner något av värde. Det visar sig att den fjortonde november så hade det återvändande besökarantalet passerat fjolårets slutsiffra och nått dryga 49 tusen besök. Ja, även unika besökare hade nått en ny topp.

Det är självfallet kul, spännande men oerhört utmanande. Jag vill helst inte producera texter 'en masse' - det skulle troligen heller inte fungera för Pers outfit för dagen eller de uteblivna Stureplansbesöken torde inte locka någon. Det är också därför som texterna kommer i ojämna ryck och med moltystnad däremellan. Oavsett så är det ändå vetskapen att någon läser det jag har att förmedla som driver inspirationen och glädjen med bloggen. Tack ska du ha för förtroendet! Själv följer jag ungefär femtio bloggar med intresse, tyvärr är jag relativt usel på att kommentera. Vilka de är? Du finner dem längst ned i mitten här på sidan - jag rekommenderar dem alla.

Något annat som roar mig är att november månad passerat sin mitt och snart kommer att vara över. November är min värsta månad med mörker, dimma, dis och tungsinne. Men snart stundar juleljusens tid och det ser jag fram emot i familjen Pennings nya bostad.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Intressant, det där. Jag har ibland funderat över om jag skulle vilja profilera min blogg och skriva fler inlägg för att på så vis få fler läsare. Jag tror att det vore fullt möjligt. Men efter en hel del funderande så avfärdade jag den idén. Jag skulle känna mig begränsad i mitt skrivande om jag dels hade fler läsare, och dels kände mig tvungen att skriva om ungefär samma saker hela tiden. Det är tur att vi är olika :)

    SvaraRadera
  2. Ja, det är inget självändamål. :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg