Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Billiga julklappar

Nu tindrar snart ögonen hos barnen. Julen står för dörren och med den julefrid, tomte och klappar. Gemenskap med nära och kära, god julmat och vacker julmusik. Härligt om det blir snö med?

Samtidigt, det är en dyr månad, kära december. Löningen i november ska räcka långt och även decemberlönen tas gärna i anspråk för att ordna till det med julklappar och julmat. Januari blir sedan fattig och eländig.

För familjen Penning så har det tyvärr uppkommit kostnader som anstränger mer än vanligt. Katten är sjuk och har fått veterinärvård och bilarna behöver sammantaget fyra nya vinterdäck. Så vad göra? Jo, dryga ut pengarna - mer bang for the bucks. Det kallas att köpa begagnat.

Det är ofattbart fina fynd som går att göra på Blocket vid den här tiden. Människor vill köpa nya, fina saker men har inte riktigt pengarna och säljer därför av det gamla.

Därmed inte sagt att det är värdelösa ting. Nej, det går att hitta finfina julklappar i nyskick till billiga pengar utan speciell ansträngning.

Ett exempel är när jag köpte en BRIO tågbana till sonen för några år sedan. Hade jag köpt alla dessa spår, lok och vagnar nytt hade de säkert kostat ett par tusenlappar. Jag köpte det hela för en femhundring. Idag, när sonen inte leker med tågbanan längre, avyttrar jag den för samma penning. Ett utmärkt nollsummespel.

I år köpte jag ett TV-spel till honom i julklapp. Ett två månader gammalt Nintendo Wii med massor av spel och flera handkontroller. Femtonhundra kronor istället för nästan tretusen och ändå tio månaders garanti kvar.

Att köpa begagnat som nästan är nytt är att köpa billiga julklappar som ända uppskattas och få pengarna att räcka även i januari. Enkelt och begåvat.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg