Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Gyllene verktyg

Oavsett om du anser dig behöva pengar för att förbättra din privatekonomi eller ej så är det alltid en god idé att omsätta sådant du aldrig använder eller känner ett personligt värde i. Sälj av och bättra på vikten på din plånbok!

I min översta byrålåda finns det flera små askar med smycken jag aldrig använder. Det är guldlänkar, några halsband och en liten identitetsbricka, vilket var en populär present när jag var ung. Inga saker jag skulle hänga på mig idag då de är passé i sin riktighet.

Istället för att ha de här sakerna liggandes så har jag beställt hem ett Guldbrev, stoppat ned dem och skickat dem för värdering för att tjäna reda pengar. Att omsätta de ting som ändå bara ligger och skräpar blir en god affär - ungefär som att sälja bort prylar på Blocket.

Priset på guld kan anses vara en värdemätare för den globala ekonomiska rädslan hos placerare världen över. Därför har också priset på guld blivit ett index som visar på placerarnas rädsla. Jag väljer att nyttja detta och sälja det lilla guld jag har - och istället investera dessa pengar i Northland Resources som jag både järn, koppar och guld i sitt berg. Tids nog blir detta en utmärkt affär.

Kommentarer

Populära inlägg