Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Julklappstips

Snart är det jul och med julen krävas det klappar. Vill du ge mig en julklapp så kommer några tips här. Om inte, så är det ändå utmärkta julklappar till far, bror, mor eller varför inte dig själv?

En ny bok av Jan Jörnmark - mannen som skrivit succéböckerna Övergivna Platser och Övergivna Platser Två som båda redan återfinns i mitt bibliotek - som fått namnet 'Avgrunden'. En bok om kapitalismens framfart och vad den inneburit för oss, om globalisering och finansbubblor som spruckit. Förhoppningvis en värdig uppföljare till hans tidigare böcker. Du vet väl förresten att det finns mycket spännande läsning på Jans hemsida?

En annan julklapp kanske blir 'You need a budget'? Det glädjer mig att upphovsmakarna bakom detta utmärkta program tagit åt sig av kritiken att det endast gick att testa det under sju dagar. Nu har denna möjlighet förlängts till 34 dagar! Och det var helt nödvändigt enligt mig - det är först när en hel månads budget kan göras och utvärderas som man ser hela potentialen med YNAB.

En annan trevlig julklapp till dig själv, dina barn eller kanske en fattig kusin? Etthundra aktier i Northland Resources kan man köpa nu för lite drygt sjuhundra kronor - en present som har betydligt bättre chans att ge mottagaren en rejäl vinst jämfört med trisslotter eller Lottokuponger. Kursen har under året tryckts ned rejält i börsorons spår men jag tror att detta bolag kan bli en vinstlott.

En skräddarsydd, egendesignad skjorta från Tailorstore står på min önskelista. Att klä sig i något unikt som dessutom är i kvalitet tycker jag är roligt. Troligen får jag ingen eftersom fru Penning inte gitter sitta och peta med sådant framför datorn. Men jag kanske, kanske unnar mig en skjorta efter trettonhelgen?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg