Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Rackarspel

Vill bara kort rekommendera dagens program av 'Plus' som finns att se i efterhand på SVT Play. I detta avsnitt får vi se hur oseriösa rådgivare och även våra storbanker hjälper och stjälper människor att investera bort sin besparingar.

Jag säger inte mer än så utan skapa dig din egen bild av det faktum som råder - alla vill ha dina pengar. Tråkigt att så många småsparare låter sig luras. Bedragare finns det överallt men de som är klädda i dräkt eller kostym är slipade.

Det spelar ingen roll om det så är Handelsbanken, Nordea eller Swedbank - deras rådgivare är inte oberoende sådana utan säljare av bankens produkter, inget annat.

Nu tar jag några dagars välbehövlig semester med familjen efter en intensiv arbetsperiod. Jag lämnar därmed fredagens börs helt därhän. Idag lite upp - imorgon? Ja, den som lever får se.

En skön allhelgonahelg tillönskas - en helg som traditionsenligt tillägnas de nära och kära som inte längre finns med oss.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg