Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Snyggare fru och mer pengar

Ja, det är vad jag önskar mig allra mest om jag får tro Postkodslotteriets undersökning kring vad skåningar drömmer om. Mer pengar och en snyggare partner!

Enligt undersökningen är skåningarna de som i störst utsträckning drömmer om en snyggare partner, något som 6 procent svarat jämfört med rikssnittet på 2 procent. Är det så eländigt med drägligt prydliga människor i södra Sverige eller är det en kräsen skara?

Undersökningen visar också att 24 procent av skåningarna drömmer om ett bättre boende. När det kommer till stressnivån i livet så verkar det dock som om skåningarna är nöjda. Bara 15 procent har angett mindre stress på drömlistan, vilket tillsammans med norrlänningarna är landets lägsta siffra. Uppenbarligen är det behagligt att bo i Skåne eller norr om älven.

Norrlänningarna, ja? Undersökningen visar att tre av tio norrlänningar drömmer om att arbeta mindre. Och jag som trodde att arbetslösheten redan var hög däruppe? Oavsett så gillar jag de arbetande i norr och två av de små kryddorna i min portfölj - som är mest likvid - är Northland Resources och Eurocon. Min förhoppning är att de båda på lite sikt ska rosa min aktieportfölj.

Nu har det börjat lugna ner sig lite på jobbet så inom kort ska jag ta tag i min fysik igen. Även om mina värden var rätt så bra så hjälper det inte upp flåset att sitta och slappa.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Jag drömmer om att jobba mindre, och jag är norrlänning.

  Fast det skulle kunna vara så att de som jobbar häruppe också har mycket annat oavlönat jobb. Stort hus, gård, skogsmark, djur...det blir många timmars jobb totalt. Själv glider jag dock fram i en hyreslägenhet just nu, så jag klagar inte :)

  SvaraRadera
 2. Undrar vad Stockholmare drömmer om? :)

  SvaraRadera
 3. Lägre priser på villor :) I alla fall jag som inflyttad till Stockholm och boende i hyreslägenhet

  SvaraRadera
 4. Räknar man in pendlingsavstånden i arbetstiden så blir nog bilden lite annorlunda för norrlänningarna skulle jag tro.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg