Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Spanar in köplägen

Är det rätt läge att köpa aktier nu? Nu, när de flesta har frossa och säljer av oro för en bådande finanskris, recession och lågkonjunktur? Köp när andra säljer, hör man ibland.

Enligt de glidande medelvärdenas teori så är det inte fullt lika brant utför längre. Sedan är frågan om du sätter någon tilltro till teknisk analys eller ej, men när en sådan herre som Warren Buffert återigen investerar via sitt företag Berkshire Hathaway så kan det vara intressant att hålla korpgluggarna öppna. Denne man är en smart investerare trots sin ganska höga ålder.

Men har man som hobby att läsa årsredovisningar så har man god koll. Och det gör Warren. Per håller sig dock till sin modell tills vidare. Hur gör du?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

 1. Warren anser att TA är humbug.

  SvaraRadera
 2. Om vi skall ner på 2008 års nivå,kan börsen rasa ytterligare 30%

  SvaraRadera
 3. Men Per!

  Det ska vara: Denne man är en smart investerare TACK VARE sin höga ålder och gedigna erfarenhet.

  Annars är allt du gör kanon.

  Lycka till med investeringarna.

  SvaraRadera
 4. Har börjat vikta om i PPM portföljen

  SvaraRadera
 5. Dagens värderingar reflekterar på intet sätt den låga tillväxt som är nödvändig framöer (skuldberget måste ned helt enkelt). 1980-2000 var ett undantag rent historiskt, men många betraktar det fortfarande som normen för börsen.

  SvaraRadera
 6. TA är verkligen humbug. Warren har så rätt!
  Har du pengar så köp aktier! Efter gjord fundamental analys alltså!

  SvaraRadera
 7. Nej, TA är inte humbug. Att se saker i svart eller vitt är att göra saker för enkelt. Jag lär återkomma till detta.

  SvaraRadera
 8. Men snälle Per! Tror du på TA??
  You make us disappointed...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg