Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Svensk konsult som krydda

Påtagligt kallare idag medan börsen surade. Intressant nog så blev en av mina kryddor uppmärksammad och det i positiv riktning. Avega Group har jag köpt vid två tillfällen under oktober och november och har på den tiden stigit med sju procent. En köprekommendation från Avanza, en från Finansmamman och även andra gör mig så klart glad - det stärker mina aktier, bokstavligt talat.

Mina två andra konsultkryddor - Eurocon Consulting och SJR in Scandinavia - har ännu inte rosat portföljen men heller inte solkat ned den. Börsveckan gjorde dock tumme upp för Eurocon för ett par veckor sedan och så även igår för SJR. Jag införskaffade dessa tre aktier först och främst för deras goda direktavkastning - något som spelar en viktig roll för mig i oroliga börstider. Och då ingen av bolagen ännu har märkt av någon konjunkturnedgång så förblir utdelningsnivån troligen hög - ungefär 5 % för Avega Group, 5,5 % för Eurocon och hela 8 % för SJR. Samtidigt så håller jag dessa bolag under noga uppsikt i fall att.

Skistar och skidåkning närmar sig säsongsledes. I Trysil byter de ut den allra första skidliften som sattes upp 1975 men dessvärre så är det inget tryck i snöandet ännu. Lika illa är det på de övriga skidorterna. Öppningshelgen i Norge blev inställd och nu hoppas man på premiär den 18 november. Skistars snögaranti innebär dock inget problem - ännu. Det är dock vitt i backarna nu så lite mer kyla så blir det vinter.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg