Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Till den som har allt

Månadsskiftet är nära och snart stundar december. Ingen sorg och saknad för mig avseende mörka november - det är en månad som jag helst ser i backspegeln.

Kvällen har ägnats till viss del åt räkningar och budgetering. Blev inspirerad efter att ha kikat på Lyxfällan och kvinnan med det stora klädkontot. Något sådant har inte jag även om jag gillar mysiga tröjor och färgglada underkläder. Slutraden på budgeten avseende julklappar slutade på 9 700 kronor. Det är maxbeloppet och inte en nödvändighet. Julklappar blir ibland ett tvång. Gåvor ska ges bort med glädje, annars kan det få vara.

Dottern vet inte vad hon önskar sig men sonen har en lång lista. Ett begagnat TV-spel har jag redan köpt till honom. Men vilka klappar ska man köpa till de som 'har allt'? En svår kategori är vuxna människor som egentligen inget önskar sig i egenskap av 'ting'.

Då gäller den dubbla glädjens regelverk. Ge helt enkelt bort ett fadderskap hos WWF för hotade djurarter. Eller skänk en julgåva hos desamma. Varför inte ge bort en get?

Det säga att Årets julklapp blir en färdig matkasse. Kanske en vettig gåva till den stressade barnfamiljen eller några äldre släktingar? Lina har en variant har jag sett och Middagsfrid med.

Den bästa gåvan vore kanske julefrid? Men det är snarare den egna, inre gåvan. Att ta det lite easy, skruva ned kraven på den perfekta julhelgen där allt ska klaffa med julmiddagar och släktträffar. Kanske sätta på sig en tomteluva och ta en promenad i natten med hunden och en plunta med glögg i fickan och betrakta aftonstjärnan? Eller i lugn och ro umgås med sina barn och intressera sig fullt ut kring vad de har att berätta i form av glädje, oro eller sorg - och nöja sig med en skinkmacka och ett glas must till middag?

Äkta julklappar är kanske de som ges på en barnakind eller på en sorgtyngd axel?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Hej Per!

    Hur går det med din jämförelse mellan att köpa HM och behålla och återinvestera utdelningarna kontra att gå in och ur enligt tekniska signaler under 20 år?

    Bara nyfiken... Misstänker att denna jämförelse tar sin tid att göra.

    SvaraRadera
  2. Mikael, har inte kommit så långt med detta. Juletider.. :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg