Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Bromsa eller gasa?

Denna erbarmerliga måndag är jag så sjuk att jag är skakig. Pliktroget tog jag mig till jobbet men kastade sedan in handduken i halvlek, det gick bara inte.

Börsen var piggare men eftersom jag näst intill är likvid så hände inte mycket på mina konton. MA-20 har visserligen letat sig upp över MA-50 men det är ett skakigt femtiodagars medelvärde som ter sig mer än lovligt nervöst. Jag väntar, hostar och nyser. Hellre att bromsa lite till.

Lite glada nyheter från Northland Resources som fått mycket stryk i höst och en vädjan från Unicef att hjälpa världens utsatta barn genom att ge en gåva till den som redan har allt. Här till höger finner du länken.

En tub med huvudvärkstabletter är min nya, bästa vän. Vi får se vilken dag jag är åter i etern.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg